Traditionele Thai MassageTraditionele Thai Massage: ervaar de ruimte in je lichaam.

Traditionele Thai Massage wordt ook wel NUAD massage genoemd. Tijdens de massage gebruiken we rustige, ritmische, haast meditatieve bewegingen. Het is als het ware een samenspel tussen therapeut en jij als ontvanger.  Specifieke acupressuur punten drukken we rustig en langzaam in. Daarnaast voeren we  rekkingen / strekkingen uit. Wanneer we de acupressuur punten indrukken, activeren we daarbij de  energiepunten. Hierdoor gaat de energie weer beter door je lichaam stromen. Met het rekken en strekken zorgen we ervoor dat de verbindingen en je spieren in je lichaam wat losser worden. Spieren worden zo “gereset”. De algehele flexibiliteit neemt toe, energie kan makkelijker en vrijer stromen. Spanningen en stress in het lichaam verminderen of zullen zelfs verdwijnen.

“Weldadig Effect door Traditionele Thai massage”

Traditionele Thai massage zou je kunnen zien als een vorm van passieve yoga. Soms wordt het zelfs genoemd als Thaise yoga. De behandeling voeren we uit op een speciale mat op de grond. Deze mat heet een futon. Het werken op de grond, geeft de ruimte voor de rekkingen en strekkingen. Iedereen verschilt in lenigheid. Uiteraard passen we de massage aan op jouw lenigheid en houden we jouw grenzen goed in de gaten. Zo kan iedereen op zijn of haar eigen niveau het weldadige effect van een traditionele Thaise massage ervaren.

Een Thaise massage heeft een algemeen balancerend effect en levert vaak een heerlijk gevoel van ruimte op in je lichaam. De massage is een fantastische voorbereiding bij sportprestaties. En denk ook eens aan Thaise massage ter voorbereiding op een wintersportvakantie. Verder is Thaise massage prima in te zetten  bij stress,  maag- darm problemen en algemeen rug nek en schouderklachten.

Wist je trouwens dat in Thailand deze massagevorm ook gebruikt wordt bij het bestrijden van ziektes? De Thaise massage heeft een activerend effect, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam als het ware wordt “aangezet”.

“Massage door de kleding heen”

Tijdens de massage wordt losse gemakkelijke kleding gedragen. De behandeling wordt op een mat op de grond gegeven, waardoor  de therapeut in staat is om met de cliënt bewegingen uit te voeren die op een massagetafel niet mogelijk zijn.

Behandeling door: Debora, Marc

Wikipedia over Thaise_massage