Penzel-maagmeridiaanMeridiaanmassage: onze energie snelwegen file vrij maken

“Energie lijnen”

Penzel-, of meridiaan-massage werkt direct op de energie lijnen in het lichaam. Deze methode komt voort uit de Traditionele Chinese Medicijnleer (TCM). De heer W. Penzel is uit Duitsland heeft de methode verder doorontwikkeld . Bij de meridiaanmassage strijkt de masseur met een speciaal metalen staafje over bepaalde meridianen. Dit metalen staafje is het hulpstuk bij de behandeling en noemen we de penzel. Met de penzel kunnen we verstoringen en blokkades in de energiestroom  opsporen en verhelpen.

“Energiestromen”

Volgens het Traditionele Chinese Medicijnleer (TCM) principe voorzien meridianen ons lichaam van energie. Bij een blokkade of andere verstoring in de energiestromen functioneert het lichaam steeds minder goed. Uiteindelijk leidt dit tot ziekte. Om het lichaam gezond te houden is het dus belangrijk dat het meridiaansysteem zo optimaal mogelijk functioneert. Een goede doorstroming van de energie en en een gezonde weerbaarheid leidt tot een gezond lichaam.

“Effecten”

De massage wordt direct op de huid uitgevoerd, je voelt er vrijwel niets van. Om de behandeling zo veel mogelijk in een flow uit te voeren, lig je bloot op de massagetafel. Wees gerust: we dekken je zoveel mogelijk af met handdoeken en/of een laken. Meestal voel je wel de effecten; vaak trekken pijnen weg, er is een sensatie van diepe ontspanning. Je lichaam voelt na afloop opgeladen, vermoeidheid is weg. Onderrug-klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je ziet ineens scherper en met meer kleur. Dit zijn zomaar een paar opmerkingen van cliënten geuit na een behandeling. De therapeut ziet na de behandeling dat je helderder uit je ogen kijkt en dat je veel alerter reageert.

Behandeling door: Debora, Marc