Sportmassage-knedingSportmassage: optimaliseren van lichaam voor en na een prestatie.

“Betere prestaties door sportmassage”

Bij sportmassage denken we vaak aan massage na een sportieve prestatie. Bijvoorbeeld bij flinke spierpijn. Dat is natuurlijk óók zo, er is echter veel meer mogelijk. Voorafgaand aan een prestatie kan massage bijdragen aan een efficiënter gebruik van spieren en gewrichten zodat er een betere prestatie geleverd wordt en eventuele blessures voorkomen worden.

“Behandelen van blessures en adviezen”

Ontstaat er dan toch een blessure, dan kan er Eerste Hulp Bij Sport Ongelukken (EHBSO) gegeven worden. Na bezoek aan een arts en bijvoorbeeld fysiotherapeut werken we aan restklachten van de blessure. De therapeut geeft ook eventuele adviezen met betrekking tot de sporthervatting.  Daarbij kun je denken aan trainings-/wedstrijddeelname, voeding/drinken/leefgewoonten, warming-up en cooling-down elementen en/of het gebruik van een tape- en/of bandageconstructie.

Ook bij vastzittende spieren ten gevolge van stress of bijvoorbeeld langdurig werken in één houding werkt sportmassage goed.  Weldadig om dan een dergelijke massage te krijgen en te voelen hoe spieren ook kunnen zijn!

Ben je van plan om (op)nieuw iets in de sport te gaan doen, dan raden wij ook sportmassage aan met extra adviezen, zodat je  één en ander goed opbouwt. Hiermee voorkom je overbelasting en blessures.

“Supplementen”

Bij sportieve prestaties, zeker bij de duursporten, vraag je veel van het lichaam. Topsporters weten als geen ander hoe goede voedingssupplementen je lichaam mede in topconditie kan houden. Ook tijdens de prestatie. Wij hebben uitgebreide kennis van vele supplementen en kunnen je hierbij goed adviseren, zodat je op een veilige manier je lichaam voedt.

Behandeling door:  Marc